K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 44968 niksiä!
Ruoka ja juhlat
Sipuli kokonaisena keittoon
Keittoon kokonainen sipuli
Lapset usein inhoavat sipulin paloja keitossa tai pataruoassa. Laita ruokaan sipuli kokonaisena, niin voit nostaa sen pois ennen tarjoilua. Maku jää jäljelle. Sipulin rakastaja siirtää sipulin tietenkin kattilasta omalle lautaselleen, josta paloittelee herkun suuhunsa.
1 1 0
Kodinhoito
Sohvatyynyjen pesu
Jos sohvatyynyistäsi saa päällisen pesuun, olet todennäköisesti tietoinen, että sisätyynyn takaisin puhtaaseen tyynyn päälliseen saaminen on vähintään työlästä, koska sisätyyny takertuu puhtaaseen, ehkä hieman pesussa kutistuneeseen päälliseen. Tässä avuksi tulee tavallinen muovikassi. Leikkaa kassista pohja irti ja työnnä sisustyyny pohjattomaan kassiin. Livauta sitten liukas muovikassi puhtaaseen tyynyn päällyseen ja vedä se ulos niin, että tyyny jää päällisen sisään.
0 2 0
Ruoka ja juhlat
Avokadon kypsytys
Avokadot kypsyvät tasaisesti ja nopeasti, kun ne laittaa pimeään, esimerkiksi kaappiin tai vetolaatikkoon. Ei kannata laittaa mukaan omenaa tms, koska silloin ne kypsyvät epätasaisesti
0 0 0
Kauneus ja terveys
Vähennä suolaa
Laita suolasirottimeen hienoa merisuolaa tavallisen pöytäsuolan sijasta. Merisuola on hieman pöytäsuolaa karkeampaa, joten sirotellessa ruokaan tulee vähemmän suolaa kuin tavallista pöytäsuolaa käytettäessä.
0 1 0
Muut
Maustepussit järjestykseen
Maustepussien säilytys
Säilytän maustepussit isossa muovirasiassa aakkosjärjestyksessä, toisessa rivissä jauhetut ja toisessa kokonaiset.Tukeva rasia on helppo nostaa kaapista pöydälle, mausteet pysyvät järjestyksessä ja on helppo löytää tarvittava mauste.
0 2 0
Ruoka ja juhlat
Juustoviipaleista raastetta
Juustoviipaleista raastetta
Juustoviipaleista saa hyvää raastetta, kun leikkaa viipaleet veitsellä molempiin suuntiin pieniksi paloiksi.
0 0 0
Ostokset ja asiointi
Treenaa ostoksilla
Kun olet kaupassa ruokaostoksilla, valitse koriltaan syvät ostoskärryt. Kurkottaessasi poimien ja nostaen tavarat hihnalle maksamistapahtumaan tulee huomaamatta hyvä kuntotreeni. Tehokas ja terveellinen varsinkin lyhyemmille ihmisille.
0 1 0
Sisustus ja remontointi
Postipussi kerrostaloon
Asutko kaupunkikodissa, jossa ei ole asunnossa ns. tuplaovea jolloin postin putoaminen lattialle aiheuttaa melkoisen metelin ja posti lentää kauas eteiseen. Tee postipussi. Ompele oveen paneliverhomainen postipussi, jossa oven puolelle kankaan alaosaan teet reunoista kiinni ommellun pussin. Verhon voit ripustaa vaikka kapealla kylpyhuonetangolla oven yläreunaan. Pussi toimii ja postit vain sujahtavat pussiin, voit lisätä pussiin osuvuutta laittamatta esim. kevyen jumppamatonpalan tms. pussin pohjalle niin pussi pysyy avonaisena.
0 0 0
Ruoka ja juhlat
Erikoiskakun merkitseminen hauskasti
Erikoiskakun merkitseminen hauskasti ja kätevästi
Nykyään esim. juhliin tarvitaan usein erikoisruokavaliokakkuja. Kakkuun voi kirjoittaa tomusokerikuorrutuksella, mikä kakku on kyseessä, niin eivätpähän kakut varmasti sekoitu.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle