K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45358 niksiä!
Muut
Keittiökaappien ja laatikoiden suojus
Kierrätä vanha kerniliinasi. Leikkaa sopiva pala kaapin hyllylle tai laatikon pohjalle suojaksi. Ei tule jälkiä esim. kattiloiden, patojen ja paistinpannujen pohjista. Kiinnitä teipillä, nastalla tai sinitarralla.
7 8 0
Piha ja mökki
Esikasvatus
Kaupasta saa ostaa kylvöastioita, mutta paras tapa on laittaa taimet itämään pirkka-viinirypäleastiaan. Pohjassa on sopivasti reikiä, mistä ylimääräinen vesi valuu alusastiaan. Itämisvaiheessa kansi pitää mullan kosteana ja ilma-aukotkin on. Turvepelletteihin kylväessä, niitä sopii juuri kahdeksan tuohon rasiaan.
4 12 0
Kauneus ja terveys
Piristystä työpäivään
Jos sinulla on mahdollisuus käydä työpaikalla päiväsaikaan pienellä kävelyllä ulkona, tee se mieluiten niin. Etenkin talviaikaan, kun valoa ei ole kuin tietyn ajan, lenkille kannattaa lähteä mieluiten päivällä kuin iltahämärissä. Aamuisinkin saattaa olla liian kiire tehdä lenkkiä. Siis jos haluat lisäbuustia iltapäivän väsyneeseen oloon, jätät kahvitauko väliin ja tee sen sijaan lyhyt kävely pihalle.
3 4 0
Kauneus ja terveys
Suojaa silmälasien sangat
Sinä aikana kun odotat hiusvärin vaikutusta, on mukavaa lukea. Jos haluat suojata silmälasipokasi hiusväriltä, leikkaa kertakäyttökäsineestä kaksi pisintä sormea ja pujota nämä sankoihin ennen kuin laitat silmälasit päähän!
5 6 0
Lemmikit
Haava koiran tassussa
Jos koiran tassuun tai kynteen tulee haava, niin laita siihen tossuksi lasten teippivaippa. Saat kätevästi kiristettyä siteen teipeillä tassun ympäri, eikä näin ollen tassuun pääse pöpöjä, eikä mahdollinen veri suttaa paikkoja.
1 0 0
Ekoniksit
Mainoksista koristeita
Kerään sellaiset mainoslehdet ja paperit talteen, joiden toinen puoli on tekstitön tai kuvaton. Käytän sitten esim. pääsiäisen aikaan lasten kanssa kaikki keltaiset paperit askarteluun. Joulun aikaan punaiset jne:-)
1 6 0
Sisustus ja remontointi
WC-paperiteline
Laita seinään kiinnitetyn vessapaperirullatelineen tilalle keittiöpyyhkeen teline. Saat 2 vessapaperirullaa telineeseen vierekkäin.
0 2 0
Kodinhoito
Muoviastiat tiskikoneessa
Tiskikoneessa muoviastiat menevät nurin ja keräävät likaista vettä. Ellei löydy pientä metalliritilää ,niin laita yläkoriin niiden päälle pitkävartisia keittiövälineitä, esim. veitsiä, kauhoja tai avattuja saksia.
0 1 0
Ekoniksit
Salaoja kukkaruukkuun
Ojitusta
Säilyketölkkien repäisykansista saa ilmavan salaojituksen kukkaruukkuihin. Isoon ruukkuun voi laittaa useamman. Kannet taipuvat sopivasti jo avattaessa.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle