K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 44084 niksiä!
Lapset ja leikit
Kaatuneet saippuakuplapurkit
Kaatuneet saippuakuplapurkit
Kevät tulee ja saippuakuplapurkit jatkuvasti nurin? Kehitin sitten todella toimivan telineen: Vessapaperirulla suojataan muovipussilla ja teipillä, teipillä kiinni raejuustolaatikon pohjaan, lopuksi vielä hiekkaa sisään että tulee tukevaksi ja painavaksi! Nyt ei enää mene 80% hukkaan!
1 0 0
Ekoniksit
Oksista polttopuiksi
Voit hyödyntää puista ja pensaista karsitut oksat polttopuina kun sidot noin 30 cm oksat tiiviisti noin 5-10 cm halkaisijaltaan oleviin nippuihin esimerkiksi maalarinteipillä tai paperinarulla ja kuivaat ne normaalisti halkojen tapaan. Toki vielä tyylikkäämpi sitomistapa on, jos sitaiset oksakasat yhteen koivunvitsalla kuten saunavihdan teossa.
0 0 0
Ekoniksit
Sahanpurujen hyötykäyttö
Kun sahaat kuivuneita puita poltettavaksi, laita sahapukin alle iso pressu. Sahaamisen jälkeen voit kerätä kertyneen purun esim. maitotölkkeihin tiukasti kasaan puristettuna ja kiinni teipattuna maalarinteipillä. Tölkitetyt purut eivät hajoa siinä vaiheessa kun pahvi on ympäriltä palanut, vaan pysyvät kasassa ja palavat yllättävän pitkään ja kuumasti. Näin saadaan kaikki puutavara hyödynnettyä ja vältetään turhaa roskaamista.
0 1 0
Kodinhoito
Ilmanraikastin kylpypallosta
Kylpypallosta saa tuoksuvan ilmanraikastimen. Voit laittaa sen vaikka lasikulhoon pöydälle tai sujauttaa sen henkariin kiinnitettyjen sukkahousujen lahkeesta sisään tuomaan tuoksua vaatekaappiin.
0 0 0
Muut
Lautasten valutustelineestä kansiteline
Lautasten valutustelineestä kansiteline
Tee itse tai osta kaupasta puinen lautasten valutusteline ja laita siihen kattiloiden ja paistinpannujen kannet. Eivät lasiset mene rikki ja metalliset rämise kun etsit oikean kokoista kantta. Toimii myös lasisten torttu- ja piirakkavuokien kanssa kun otat joka toisen tapin välistä pois.
1 0 0
Piha ja mökki
Majakka kukkaruukuista
Eri kokoisista ruukuista pinoamalla saa mukavan majakan, johon voi maalata ikkunat ja oven tai voi kiinnittää valmiiksi saatavan pienen koristeoven. Ruukut pinotaan ylösalaisin (pienin päällimmäiseksi, suurin alimmaiseksi). Voi maalata haluttaessa.
0 0 0
Piha ja mökki
Kukkivat hatut
Osta kirpparilta (ellei vintillä tai jossain satu jo olemaan valmiiksi) lierihattu. Istuta siihen kukkia tai laita Kukat ruukkuun, ja siirrä siitä hattuun. Kesäinen koristus pihaasi. Voit myös käyttää vanhat pipot kukkaruukkujen koristeena pihalla. Värjää ne spraylla mieleisen värisiksi. Siirrä ruukuissa olevat kukat pipoihin.
0 0 0
Muut
Pyykkikoneen lapsilukko
Pyykkikoneen lapsilukko
Meidän pyykkikoneen oma lapsilukko ei lukitse sammutuspaininetta, joten tuunasin sellaisen itse :D
0 0 0
Muut
Vappallot hyötykäyttöön
Älä heitä roskiin vapun ilmapalloriekaleita. Ne ovat hyvä apu purkinkansien ja korkkien avaamisessa!
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle